Havvindparken Arkkona i den tyske delen av Østersjøen. Foto: Eskil Eriksen/Equinor

Selger 25 prosent av Arkona i Østersjøen for ca. 5 milliarder kroner.

Equinor har inngått en avtale om å selge en 25 prosent eierandel i havvindparken Arkona for et samlet vederlag på om lag 500 millioner euro til fond håndtert av Credit Suisse Energy Infrastructure Partners AG, skriver selskapet i en pressemelding.

Equinor har i dag en 50 prosent eierandel i vindparken som ligger i den tyske delen av Østersjøen. Etter transaksjonen vil Equinor beholde en eierandel på 25 prosent. RWE Renewables (etter overtakelsen av E.ON Climate and Renewables) er operatør for vindparken og har en 50 prosents eierandel. 

– Nedsalget viser Equinors evne til å skape verdier fra utviklingen av havvindprosjekter. Aktiv porteføljeforvaltning gjennom prosjekters levetid er en viktig del av vår havvindstrategi. Arkona ble levert på tid og under budsjett, og har vist gode resultater siden vindparkens oppstart. Nå er prosjektet kommet over i driftsfasen og utbyggingsrisikoen er fjernet, og vi er da glade for å ønske Credit Suisse Energy Infrastructure Partners velkommen som samarbeidspartner, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor i pressemeldingen

Equinor gikk inn som eier i Arkona-prosjektet i april 2016.