- Dette anlegget er et av de meste spektakulære prosjektene jeg har vært med på i mine 35 år i byggebransjen, forteller byggeleder for Akershus Energi Varme, Arnt Magne Torjuul. Foto: Akershus Energi.

Ved Lørenskog stasjon i Akershus bygges verdens største innendørs skianlegg, med Akershus Energi Varme engasjert innen fjernvarme og kjøling.

Nå nærmer prosjektet seg ferdigstillelse, med fjernvarme- og kjøleanlegg på plass, ifølge en melding på hjemmesiden til Akershus Energi.

Tre store kjølemaskiner vil sørge for at temperaturen i anlegget holdes under frysepunktet, og varme fra kjølemaskinene utnyttes som fjernvarme og fjernkjøling, blant annet til servicebygget som ligger inntil skianlegget. Under hele byggeperioden er det gjort bruk av fjernvarme som byggvarme, ifølge meldingen.

Det innendørs skianlegget har 550 meter med slalåmbakker og 1,2 kilometer med langrennsløyper. Her er to skiheiser, kafè, butikker, after ski, treningsrom og garderober.