Arvid Andenæs går inn som observatør i styret i BKK AS. Foto: Tore Sætre/Wikimedia Commons

Arvid Andenæs går inn i styret til BKK AS som observatør.

Andenæs var administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane fra 2001 til 2016. Han var styreleder i Sunnfjord Energi fra 2016 til 2019, ifølge en melding på hjemmesiden til BKK.

Observatørrollen er en del av fusjonsavtalen mellom BKK og Sunnfjord Energi. Sunnfjord og Ytre Sogn får også styreplasser i andre selskap i BKK-konsernet, ifølge meldingen.

– Vi hadde et godt samarbeid i fusjonsprosessen, og nå blir Sunnfjord og Ytre Sogn en del av BKKs område. Arvid Andenæs kjenner næringslivet i regionen godt, og vi ser frem til at han blir en del av styret vårt, sier Jannicke Hilland, konsernsjef i BKK.

De tidligere eierne av Sunnfjord Energi får også styremedlemmer i BKK Nett og BKK Produksjon. Helge Robert Midtbø, som var nettsjef i Sunnfjord Energi fra 2007 til 2014, går inn i styret til BKK Nett (3 år). Vegard Strand, som har vært med i styret til Sunnfjord Energi siden 2013, blir ny styremedlem i BKK Produksjon (5 år), opplyses det i meldingen.

I tillegg til styreplassene som fremgår av fusjonsavtalen, går Silje Skaar Sunde inn i styret til BKK Spring. Sunde ble ansatt som økonomisjef i Sunnfjord Energi i 2015.