Jacobsen Elektros hovedkontor. Selskapet er nå slått konkurs. Foto: Stein Arne Bakken

Jacobsen Elektro er konkurs

Selskapet kom ikke frem til en annen løsning i forhandlinger med långiverne.
Fredag, 29 november, 2019 - 09:02

– Vi kommer til å si opp de ansatte uansett, spørsmålet nå er om de får en ny arbeidsgiver, sier bostyrer Håvard Wiker til E24, som først meldte om konkursen.

Wiker sier til E24 at  det er usikkert om driften kan fortsette, og at de nå forsøker å finne en kjøper av konkursboet. 

Jacobsen Elektro Holding hadde en omsetning på 532 millioner kroner og et årsresultat på minus 96 millioner kroner i 2017, som er det siste tilgjengelige regnskapet.

Selskapet har hatt nesten 600 millioner kroner i gjeld. Som Energiteknikk tidlgiere har omtalt, ba selskapet om tvangsakkord 16. oktober etter at frivillige gjeldsforhandlinger ikke førte frem.

Bakgrunnen for de økonomiske problemene at selskapet ble tappet for flere hundre millioner kroner, som ble overført til andre søsterselskap i konsernet Jacobsen Elektro Holdning AS.

Selskapet har hatt om lag 65 ansatte. Energiteknikk skrev nylig  at 33 ansatte i selskapet – så og si hele service og tjenesteavdelingen - hadde sagt opp jobbene sine og skrevet kontrakt med selskapet Norpec AS, som er under etablering.

På forsiden nå

For å motivere til å utnytte fleksibiliteten i kraftsystemet.
Etterspørselen etter komposittmaster er fortsatt lav, men et forbud mot kreosotstolper kan øke interessen, også på lavere spenningsnivåer. 
I uke 3 var kraftprisene halvparten så lave som tilsvarende uke i fjor. Tilsiget i kraftmagasinene var 1,7 TWh. Det er 208 prosent av normalen for uka.
Arbeiderpartiet fremmer forslag på Stortinget for å stoppe byggingen av NorthConnect.
Kanonaden, AF Gruppens svenske datterselskap, skal prosjektere og bygge veier, fundament og strømnett for Vindpark Åby-Alebo i Sør-Sverige.
Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).
Norwea er positiv til naturressursskatt, men avventende til spesifikke areal- og miljøavgifter.
Statnett skal bedre kapasiteten i nettet på Nordmøre og i Romsdal.
Styrene i Flesberg Elektrisitetsverk AS og Rollag Elektrisitetsverk AS har blitt enige om å foreslå for sine eiere å slå sammen virksomhetene i de to selskapene.
Og maksimal turbinhøyde.
Sveitsiske B Capital Partner AG kjøper 36 prosent av småkraftselskapet Bekk og Strøm AS (BoS).
Både Miljødirektoratet og Skattedirektoratet støtter Sanderud-utvalgets allerede forkastede forslag om at småkraften bør betale grunnrenteskatt.
- Vi har som ambisjon å være vaktbikkje og pådriver i arbeidet med å utvikle kunnskap og forståelse for betydningen av elsikkerhet.
Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.
NVE avviser Statnetts klage om at Dagmar-stormåret 2011 må være med i beregningen av KILE-norm.
Redusert nettleie for hydrogenproduksjon kan realisere flere småkraftverk.
Sammenligner med den store motstanden mot skip med trekantede seil.
Norges Fiskarlag vil ha en nasjonal ramme for bruk av havarealene for å hindre konflikt mellom havvind og fiske.
Kablene utløser nye energiprosjekter i Norge, understreket statsminister Erna Solberg (H) i NorthConnect-debatt.
Fornybarselskapet Green Investment Group (GIG) har inngått langsiktige avtaler om kraftleveranse fra de planlagte vindparkene i Tysvær og Buheii til industriselskapet Eramet Norway.
NVE, ved reguleringsmyndigheten, åpner for at EPEX Spot og Nasdaq Oslo får konsesjon til å drifte og organisere markedsplass i døgnmarkedet.