Tonje Foss. Foto: Enova

Tonje Foss (48) er ansatt som ny strategidirektør i Enova.

Hun kommer fra stillingen som regionsdirektør for region nord i Atea Norge AS, hvor hun har vært siden starten av 2017. Tonje Foss tiltrer stillingen i Enova 3. februar 2020.

– Vi er svært fornøyde med at Tonje Foss blir vår nye strategidirektør. Hennes kunnskap og erfaring fra teknologi og forretningsutvikling vil bygge godt opp under det oppdraget Enova har. Hun har også en betydelig erfaring fra ulike lederroller, og vil forsterke vårt arbeid med leder- og organisasjonsutvikling i hele virksomheten, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad, i en presselding.

Foss har tidligere jobbet i Det norske oljeselskap ASA (2003–2017), både i Trondheim, Singapore og Storbritannia. Hun har også arbeidet i Schlumberger og Kværner. Hun er utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og er sivilingeniør i petroleumsøkonomi fra UiS.