Ny fellesføringsavtale for bruk av stolper og master rundt om i Norge er på plass. Fra venstre: Knut Kroepelien i Energi Norge, Ingeborg Ofsthus i Telenor og Asle Strand i KS Bedrift Energi. Foto: Energi Norge

Energi Norge, KS Bedrift Energi og Telenor har blitt enige om ny avtale for fellesføring av ledninger med klare krav til hvordan fiber skal monteres i stolper.

Fellesføring innebærer felles fremføring av strøm og fiber på de samme stolpene eller mastene. Både nettselskapene og telenor eier stolper, og det kan være aktuelt for andre fiberaktører å bruke Telenors stolper.

Nettselskapenes strømførende ledninger er alltid øverst, men mange ledninger lenger ned på i stolpen kan gjøre det utfordrende for mannskapet å bedrive vedlikehold.

– Det har vært viktig for oss å jobbe for at avtalen gir klare føringer og krav knyttet til hvordan fiber skal monteres i våre stolper. Den nye avtalen gir etter vår mening tydeligere krav i så henseende. Vi vil derfor anbefale alle våre medlemmer å inngå en ny avtale med Telenor, sier Møller i en melding på Energi Norges nettsider.