spania okse
Spanske myndigheter har varslet inngripende tiltak i kraftmarkedet. Foto: Jesus Martinez/Wikimedia Commons

På både vind og sol.

Statkraft har som mål å utvikle vindkraft på land og solkraftprosjekter i Spania og Portugal enten på egen hånd eller å inngå i partnerskap med andre, skriver selskapet i en melding på sin nettside.

Selskapet ser i tillegg på oppkjøpsmuligheter på området.

Det er Luis Miguel Alvarez som skal lede selskapets satsing i Spania.

«Det iberiske markedet er interessant for oss fordi det gjør det mulig for oss å utvide videre vår rolle som markedsintegrator», sier en annen av Statkrafts ledere i Spania, Tiago Thomaz, i meldingen.

Selskapet planlegger ifølge meldingen å bygge 6000 MW vindkraft på land og 2000 MW solkraft i ulike markeder i 2020-2025.

«Den spanske fornybarsektoren, med estimerte vekstmål på 17 GW vindkraft på land og 18 GW solkraft i 2025, er en av kjernemålene for Statkraft, som skal bidra til at vi når målene», uttaler Alvarez i meldingen.

Statkraft tok sitt første steg inn på det iberiske markedet i mars i fjor, da de inngikk 15 år lang kraftavtale med et subsidiefritt solkraftverk i Sevilla. Kontoret i Madrid ble etablert i mars i år.