Daglig leder Arnt Solli i REN Røros holdt innlegg på Energi Norges nettkonferanse i Trondheim i forrige uke. Foto: Øyvind Lie

REN Røros-sjefen vil heller satse på å gi kunden økt komfort og skjule kompleksiteten bak kulissene.

– Hvis vi fortsetter å bygge nett og tenker systemtankegang slik vi gjør i dag, blir det fryktelig dyrt. Vi må få forbrukerne til å bli en aktiv del av ligningen. For å gjøre det, har jeg liten tro på pisk, med effekttariffer til Ola Nordmann. Jeg tror vi kjører oss inn i ei skikkelig grøft, så det må vi håndtere på en annen måte, sa daglig leder Arnt Solli i REN Røros på Energi Norges nettkonferanse i Trondheim i forrige uke.

Han hadde langt mer tro på å utnytte mulighetene som ligger i distribuert energi, digitalisering og fleksibilitet på en god måte.

– Vi har masse forbruk som kan reguleres. For å få det til, er digitalisering utrolig viktig. Det må oppleves som en forbedring for kunden, ikke som en pisk, sa Solli.

Må skje automatisk

Overfor Energieknikk utdyper han.

– Hvis kunden skal begynne å ta aktivt stilling til effekttariffer, tror jeg det blir let krevende løp. Poenget er at vi er nødt til å automatisere hele prosessen, slik at det skje med en komfortøkning for kunden, eller med en økonomisk kompensasjon. Ved å snakke om effekttariffer til sluttkunder, tror jeg vi vil få en utfordring kommunikasjonsmessig. Det må løses automatisk, sier Solli.

Da må det mer innovasjon til.

– Vi må gjøre det enklere for kunden, og skjule kompleksiteten bak kulissene, sa Solli.

Ikke si for mye

– Men er det nok økonomiske drivere til at det skal bli noen forretningside å gjøre det enklere for kunden, uten effekttariffer?

– Du kan i dag flytte forbruket og få en forholdsvis hyggelig effekt ut av det ved å utnytte prisforskjell i markedet, svarer Solli.

Den store utfordringen er å unngå for store investeringer i kraftnettet når samfunnet elektrifiseres og kraftforbruket går betydelig opp.

– Som bransje har vi et stort behov for å forklare på en veldig enkelt og intuitiv måte hvordan det fungerer. Den beste måten er å ikke si for mye, men bare fokusere på merverdien du klarer å skape, sier Solli.

Tenke positivt

Da må man ha en positiv vinkling på saken.

– Hvis jeg ikke kan få elbillader med dagens regime, men likevel kan få det hvis ting gjøres automatisk rundt meg. Hvis jeg kan få smarthusløsning i huset mitt og styre huset med en app, som samtidig kontrollerer strømlastene uten at man merker noen ting på komforten. Da har vi en bedre løsning for kunden, sier Solli.

– Mener du at effekttariffene, slik de har vært skissert, ikke er veien å gå?

– Vi kan godt ha effekttariffer mellom oss i bransjen. Men det er ikke noe vi kommuniserer med sluttkunden om. Han kommer ikke til å trekke ut elbilladeren fordi strømprisen er dobbelt så dyr, det blir for tungvint. Dette er vi nødt til å løse som bransje og leverandører, sier Solli.

Vil bruke markedet

En utfordring er at bransjen i liten grad bruker de fleksibilitetsmarkedene som allerede finnes i kraftmarkedet og kobler kundene opp mot disse.

– Disse mekanismene kan gjøre det samme som effekttariffen vil gjøre. Det handler om at leverandører må tilby kundeløsninger som gjør at de blir en aktiv del av markedet, og opplever økt komfort uten å merke automatikken bak kulissene, og kanskje får redusert regningen også, sier Solli.

På den samme konferansen lettet NVE på sløret om hvordan de ser for seg at effekttariffene skal se ut, i sitt forslag som skal presenteres på nyåret.