Cecilie Bjelland skal lede KS Bedrift Energi. Foto: NTNU

Cecilie Bjelland overtar som ny direktør i KS Bedrift Energi 1. februar.

Bjelland har de siste årene jobbet som seniorrådgiver i teknologiselskapet Vivento AS og som advokat for det franske energiselskapet Engie. I tillegg har hun blant annet vært kommunalråd (Ap) i Stavanger og statssekretær i Arbeidsdepartementet.

Bjelland er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, og har i tillegg en mastergrad i teknologiledelse fra NTNU. Hun har jobbet som advokat i flere selskaper, men energi har vært en fellesnevner de fleste steder, blant annet i ni år i Statoil, skriver KS Bedrift i en melding på sin nettside.

Bjelland har også i flere år sittet i styret til energiselskapet Lyse.

Administrerende direktør Øivind Brevik i KS Bedrift er veldig fornøyd med ansettelsen av Bjelland, som skal jobbe for rundt 100 små og mellomstore energiselskaper over hele landet.

– I Cecilie Bjelland har vi fått en energidirektør med bred erfaring fra både næringsliv og politikk. Jeg føler meg trygg på at hun kommer til å løfte vårt næringspolitiske arbeid på energiområdet til beste for våre medlemmer, sier Brevik i meldingen.