Terje Vedeler blir ny sjef for Småkraft AS. Foto: Frydenbø Industrier

Småkraft AS har ansatt Terje Vedeler som ny administrerende direktør.

– Jeg er glad for å kunne ønske velkommen til Småkraft en ny administrerende direktør med lang og bred erfaring fra konkurranseutsatte bransjer, sier styreleder Tor Syverud i en børsmelding.

Terje Vedeler vil tiltre stillingen tidlig i første kvartal 2020. Bergenseren er utdannet sivilingeniør i elkraft og har lang erfaring fra internasjonalt ledende selskaper innenfor oljeservice og maritim sektor, slik som Framo, FMC og Aker Solutions. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Frydenbø Industrier AS.

– For meg handler Småkraft om å bygge bro mellom lokale og verdiskapende initiativ hos grunneierne som eier elvene, ledende tekniske kompetansemiljøer på elvekraftverk og langsiktige kapitalmiljøer som vil finansiere det grønne skiftet, sier Vedeler i meldingen.

Småkraft opplyser at de er Europas største småkraftselskap med totalbalanse på over fire milliarder kroner. De eier og drifter 107 småkraftverk sammen med over 500 lokale grunneiere i hele Norge. Selskapet har 18 ansatte med hovedkontor i Bergen og med distriktskontorer i Flatanger, Harstad og Oslo.