Illustrasjonsfoto: Ole Martin Wold/Fosen Vind

Aldri har det vært registrert høyere vindkraftproduksjon i Norge og Sverige enn i forrige uke.

Det ble i forrige uke (uke 49) produsert ca. 210 GWh vindkraft I Norge, opplyser NVE til Energiteknikk.

Det er den høyeste vindkraftproduksjonen Norge noen gang har hatt i en uke, ifølge direktoratet. Det er snakk om foreløpige tall, men NVE sier mengden vindkraft i forrige uke i Norge var såpass mye høyere enn tidligere uker at en liten korrigering sannsynligvis ikke vil endre rekorden.

De foreløpige tallene viser at også Sverige hadde produksjonsrekord for vindkraft i forrige uke, med hele 791 GWh. Danmark, med 536 GWh, slo ingen rekord, siden de har hatt to uker tidligere i år med høyere produksjon enn dette.

Til sammen produserte altså Norge, Sverige og Danmark ca. 1,5 TWh vindkraft i forrige uke. Det er en dobling fra uka før og høyeste samlede produksjon i Norden så langt i år, skriver NVE.

Rekordhøy vindkraftproduksjon var blant årsakene til at Norden var nettoeksportør av kraft i forrige uke, skriver direktoratet i sin ukentlige rapport om kraftsituasjonen.

Kraftprisen ble redusert i store deler av Nord-Europa i forrige uke sammenlignet med uken før. I Norge lå områdeprisene på mellom 37 og 41 øre/kWh. I Tyskland og Danmark var prisene til tider negative i helgen.