Illustrasjonsfoto: Morten Rygh/Mostphotos

Etter avklaringen om grunnrenteskatten.

Gleden er stor i småkraftbransjen etter at regjeringspartiene på Stortinget i dag kunngjorde at de ikke vil støtte Sanderudutvalgets forslag om å heve innslagspunktet for grunnrenteskatten.

– Småkraft AS har ventet på en slik avklaring, og vi går umiddelbart i gang med å utvikle mer fornybar energi, skriver selskapet i en melding.

Selskapet skriver at det i dag beslutter å bygge flere nye småkraftverk sammen med sine partnere.

I første omgang inngår de en intensjonsavtale med Brødrene Dahl om å bygge Kvernhus og Engeset småkraftverk i Gulen kommune.

– Her samarbeider vi med 11 lokale grunneiere om å lage 21 GWh med fornybar energi. Investeringene vil sysselsette mange høykompetente arbeidsplasser særlig på Vestlandet. Over kraftverkets levetid forventer vi å betale mellom 15 og 30 millioner kroner i eiendomsskatt til Gulen kommune. De lokale grunneierfamiliene som eier elvene vil få utbetalt store deler av verdiskapningen fra småkraftverkene i vår leieperiode, hvoretter de vil overta småkraftverkene, skriver selskapet.

Selskapet tar i dag også over Helgåa og Røfsdalselva småkraftverk fra NGK Utbygging AS. Det skal produsere rundt 20 GWh.