turbin
Illustrasjonsfoto: Statkraft

Statkraft har besluttet å bygge vindparken Windy Rig (43 MW) i Skottland for deretter å overføre eierskapet til selskapet Greencoat UK Wind PLC.

Statkraft har i tillegg avtalt å overføre eierskapet av vindparken Twentyshilling (38 MW) til det samme selskapet etter at parken er bygget, og etter at endelig investeringsbeslutning er tatt, etter planen tidlig i 2020.

De to prosjektene ligger i Dumfries & Galloway, og ble utviklet av Element Power, som Statkraft kjøpte i september i fjor.

Statkraft skal lede byggingen av parkene og levere driftstjenester når parkene er satt i drift, etter planen i 2021, skriver selskapet i en melding på sin nettside.

Statkraft har som mål å utvikle og sette i drift 600 MW fornybar kraft i Storbritannia innen 2025.

I tillegg til å forvalte sin egen kraft, tar Statkraft også hånd om og optimaliserer verdien av kraften fra andre selskaper.

Siden 2006 har Statkraft investert 1,4 milliarder pund i fornybar energi-prosjekter i Storbritannia og lagt til rette for over 6 GW ny fornybar energiproduksjon gjennom kraftkjøpsavtaler (PPA).

Statkrafts portefølje av slike kraftkjøpsavtaler i Storbritannia omfatter nå nesten 300 kunder og en samlet produksjon på over 10 TWh/år, skriver selskapet.