Steinar Bysveen (Direktør i Statkraft) (f.v), Tiril Fjeld (Haugaland Næringspark), Atle Haga (Statkraft) og Øyvind Olsen (Reenergi-programmet) inngikk fredag en samarbeidsavtale som kan gi datasentre på Haugalandet. Foto: Geir Fuglseth/Statkraft

Statkraft og Haugaland Næringspark har inngått en samarbeidsavtale med sikte på å få storskala datasentre til å etablere seg sentralt på Vestlandet.

Haugaland Næringspark rår over et ferdigregulert næringsareal på om lag 5.000 mål. Statkraft skal utvikle og markedsføre 600 mål som vil være spesielt tilrettelagt for etablering av store datasentre.

– Næringsparken selv, dets kommunale eiere og Haugaland Kraft har alle vært svært positive til dette prosjektet, og vi ser frem til å arbeide sammen for å lykkes i å tiltrekke denne nye industrien til Norge og Vestlandet, sier Atle Haga i en pressemelding. Haga leder Statkrafts satsing for å legge til rette for etablering av energiintensive datasentre i Norge, Statkraft Data Center Sites.

Haugaland Næringspark ligger langs E39 mellom Stavanger og Bergen, i Gismarvik i Tysvær kommune i Rogaland.

I august ble det kjent at Statkraft har inngått et samarbeid med Google om å tilrettelegge for selskapets kjøp av en stor eiendom i Skien. Statkraft skal samarbeide med Google for å utvikle den grunnleggende infrastrukturen for en eventuell fremtidig oppretting av et datasenter på stedet, skriver Statkraft i sin pressemelding.