Arkivfoto: Robert Sandell/Mostphotos

I en fallulykke.

Ulykken i Tonstad vindpark i Sirdal kommune i Vest-Agder skjedde sent lørdag kveld. Mannen som døde var i 40-årene og finsk statsborger.

– Arbeid på stedet er midlertidig stoppet og området er sperret av. Det er gjennomført tekniske undersøkelser på stedet, og vitner er avhørt. Vi kan foreløpig ikke si noe om årsak til ulykken, sier etterforskningsleder Einar Haugland i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Ifølge politiet er det snakk om en ulykke med fall fra lav høyde.

– Personen har ikke stått høyt oppe og montert vindmøller, sier etterforskningsleder Morten Vestbø i Sørvest politidistrikt til VG.

Vindparken eies av det franske kraftselskapet Engie (20 prosent) og det sveitsiske investeringsfondet SUSI Partners (80 prosent). Engie er ansvarlig for utvikling og drift av vindkraftverket, og arbeider nå med å kartlegge hva som har skjedd.