Tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale blir energipolitiker. Foto: Torbjørn Tandberg/Samferdselsdepartementet

Tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale fra Fremskrittspartiet blir partiets nye fraksjonsleder i energi- og miljøkomiteen.

– Frp er nå det eneste partiet som står opp for olje- og gassnæringen. Det kan jeg garantere at vi skal fortsette med, og jeg skal jobbe knallhardt for å sikre forutsigbare rammevilkår for landets viktigste næring. Jeg vil også være en tydelig stemme i klima- og miljødebatten og fronte en næringsvennlig og rasjonell klimapolitikk, der fokuset er teknologiutvikling og størst mulig utslippskutt per krone, fremfor dyr symbolpolitikk, sier Dale i en melding på partiets nettside.

Sylvi Listhaug, som satt en drøy måned som energiminister før hun gikk av sammen med Frps statsråder før helgen, blir partiets finanspolitiske talskvinne.

Partileder Siv Jensen blir partiets parlamentariske leder.