OBOS-borettslaget på bildet ligger på Bøler i Oslo. Illustrasjonsfoto: Øyvind Lie

Lanserer støtteordning.

OBOS har de neste tre årene satt av 30 millioner til borettslag og sameier som vil bli mer miljøvennlige.

– Å rehabilitere boligene kan oppleves som et stort innhogg i personlig økonomi og derfor velger flere å utsette nødvendig rehabilitering. Ved å tilby en støtteordning til borettslag og sameier som ønsker å gjøre grønne tiltak som monner, bidrar vi til å ta fatt i denne problemstillingen, sier miljødirektør Birgitte Molstad Molstad i OBOS i en pressemelding.

Hun åpner opp for at støtteordningen blir forlenget etter at de tre årene er over.

De siste tre årene har OBOS støttet borettslag og sameier som var i ferd med å fase ut oljefyren. Nå om omdisponeres midlene som tidligere var øremerket til dette til å støtte energireduserende tiltak i boligselskaper.