Statkraft-medarbeidere i Irland foran det nyåpnede batteriet i i Kilathmoy i Irland. Foto: Statkraft

Statkraft har bygget ferdig et batteri på 11 megawatt i Irland, som gjør det mulig å lagre lokalprodusert vindkraft.

Batteriet, som har fått navnet Kerry, bygges i kombinasjon med Statkrafts første vindkraftprosjekt i Irland, i Kilathmoy sørvest i landet. Det består av 7 vindturbiner med en samlet effekt på 23 MW. Hybridprosjektet kommer i full drift tidlig i år, framgår det i en melding på Statkrafts nettside.

Statkraft vil inngå kontrakt med nettselskapet EirGrid for å levere balansekraft til det nasjonale strømnettet.

Prosjektet leveres av selskapet Fluence, som spesialiserer seg på kraftlagring, og har batterimoduler produsert av LG Chem.

Irland er ifølge meldingen et av Statkrafts utvalgte markeder for ny vekst for vindkraft på land og solkraft. Statkraft har i sin prosjektportefølje 1,25 GW landvind, 500 MW havvind og 350 MW solkraft i Irland alene.