Bildet er tatt like etter at Sylvi Listhaug fikk overrakt nøklene til Olje- og energidepartementet for en drøy måned siden. Foto: Øyvind Lie

Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).

På spørsmål i Dagsnytts politiske kvarter tirsdag morgen om hvilke saker Frp ønsker seg omkamp om nå som de går ut av regjering, svarer avgående energiminister Sylvi Listhaug (Frp) dette:

– Omkamp og omkamp, men vindkraft blir viktig, det å få på plass lokal vetorett. Vi har sett et raseri mange steder i landet fordi lokalbefolkningen og lokale politikere har blitt overkjørt av statlige myndigheter. Det ønsker vi å sette en stopper for, sa Listhaug.

Den planlagte kabelen på 1400 MW mellom Sima innerst i Hardangerfjorden og Peterhead i Skottland blir en annen kampsak.

– Denne NorthConnect-kabelen som skal bygges for å forsyne utlandet med strøm, er vi heller ikke interessert i at skal komme på plass. Det er fordi det vil gi høyere strømpriser for folk flest, sa Listhaug.

Avgjørelsen om hvordan man skal definere iskanten med tanke på oljeboring i Barentshavet er et tredje viktig spørsmål for Frp.

– Jeg ser det ikke som aktuelt at vi skal være med på å flytte den en meter sørover. Heller nordover, sa Listhuaug.

– Dette er tre saker som vi allerede har blinket oss ut og gitt tydelig beskjed om at det er saker vi kommer til å legge vekt på fremover, sa Listhaug.