Per Sivertsen har overtatt som administrerende direktør i Indre Salten Energi. Foto: Indre Salten Energi

Per Sivertsen har overtatt som administrerende direktør i Indre Salten Energi.

Tilsettelsen fant sted for kort tid siden, i forbindelse med at forgjengeren Odd-Emil Ingebrigtsen tiltrådte som statssekretær i Olje- og Energidepartementet, ifølge en melding på hjemmesiden til Indre Salten Energi.

Per Sivertsen kommer fra stillingen som daglig leder i konsernets entreprenørvirksomhet. Et ansvar han har hatt siden 2018, opplyses det i meldingen.

Sivertsen er utdannet ingeniør og har lang fartstid i bransjen. Han har tidligere blant annet vært e-verkssjef i Dragefossen Kraftanlegg, adm. direktør i Sjøfossen Energi og daglig leder i Statskog Energi.

Til Energiteknikk sier Sivertsen at han går til en oppgave med mange utfordringer, i et konsern preget av et mangfold av virksomheter.

Indre Salten Energi (ISE) er et nylig fusjonert konsern som består av morselskap Indre Salten Energi AS og 5 datterselskaper (ISE Nett, ISE Entreprise, ISE Elektro, ISE Produksjon og ISE Produksjon Røyrvatn). Totalt har konsernet ca. 67 ansatte fordelt på 4 av selskapene. Selskapets hovedkontor ligger i Fauske kommune. ISE Nett har ca 8.000 kunder i Fauske og Sørfold Kommune.

-Konsernet står på solid økonomisk fundament, men er blant annet sårbart for utviklingen knyttet til nettregimet, sier Per Sivertsen til Energiteknikk.