nsl
Bildet viser legging av NSL utenfor England.

Strømkabelen North Sea Link mellom Norge og England er allerede sikret 100 millioner kroner i inntekter, nesten to år før kabelen settes i drift.

De første inntektene for strømkabelen North Sea Link (NSL) mellom Norge og England er allerede sikret, nesten to år før det som blir verdens lengste strømkabel under vann er ferdig. Inntekter fra det britiske kapasitetsmarkedet sikrer Statnett og deres britiske partner nær 100 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra Statnett.

NSL (1400 MW) er under installasjon mellom Suldal i Rogaland og Blyth nær Newcastle i England. Den 720 km lange kabelen blir verdens lengste i sitt slag, og skal settes i drift i 2021.

– Det er positivt for lønnsomheten til NSL-kabelen at den kan delta i det britiske kapasitetsmarkedet, og det er jo hyggelig å notere de aller første inntektene allerede nå, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

North Sea Link er eid 50% av Statnett og 50% av britiske National Grid. Inntektene på kabelen deles likt, og over tid skal Statnetts inntekter bidra til redusert nettleie for norske kunder, ifløge Statnett.

Kabelleggingen er i rute, og strømretterstasjonene på begge sider er forventet å stå ferdige i løpet av året, opplyser Statnett.