Olje- og energiminister Tina Bru. Foto: Stortinget

Men kan ta lengre tid hvis det krever lovendring og må behandles i Stortinget.

Det har i ett år vært stans i behandlingen av nye konsesjoner i NVE. Hele 11 konsesjoner som var sendt inn eller varslet til NVE, ble i fjor lagt på is i påvente av en avklaring på hvor man kan bygge vindkraft, skriver Aftenposten.

Under Sparebank 1 Markets’ energikonferanse i Oslo onsdag kunne Bru i sin tale ikke love investorene i energibransjen noen dato for når gjennomgangen er klar og om det blir åpnet for behandling av nye konsesjoner. Men overfor Aftenposten røper hun mer om regjeringens videre arbeid med endringene i regelverket for vindkraft-konsesjoner.

– Regjeringen vil ha avsluttet sitt arbeid med dette før sommeren. Dersom saken krever lovendring og dermed stortingsbehandling, kan det ta litt lengre tid før vi har ferdig de nye konsesjonskravene, og vi gjenopptar behandlingen av konsesjonene, sier Bru til avisen.