-I 2019 har vi levert det beste driftsresultatet i konsernets historie, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnessen i Statkraft. Foto: Tore Halvorsen

Underliggende driftsresultat for Statkraft 2019 var 17,6 milliarder kroner, og resultat etter skatt var 11,3 milliarder kroner.

Statkraft oppnådde et underliggende driftsresultat på 5,6 milliarder kroner i fjerde kvartal. Resultat etter skatt endte på 3,8 milliarder kroner, ifølge en børsmelding fra konsernet.

– Vi er stolte av å levere det beste driftsresultatet i Statkrafts historie og å bidra med et solid utbytte til vår eier, sier konsernsjef Christian Rynning- Tønnesen.

Gjennomsnittlig nordisk systempris i fjerde kvartal var 38,7 EUR/MWh, en nedgang på 19 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2018. Statkrafts totale kraftproduksjon var 17,8 TWh, en økning på 11 prosent. Økningen i produksjon var relatert til både nordisk vannkraft og tysk gasskraft.

Underliggende driftsresultat for kvartalet var 5640 millioner kroner, en økning på 756 millioner kroner sammenlignet med fjerde kvartal 2018. Forbedringen var i hovedsak et resultat av høyere bidrag fra Markedsoperasjoner. Resultatet etter skatt var 3796 millioner kroner.