Fra venstre:: Tibber günder Edgeir Vårdal Aksnes og Stine Trygg-Hauger, administrerende direktør i Clas Ohlson, satser sammen i markedet for strømsparing. Foto: Clas Ohlson

Gjennom samarbeide med det norske gründerselskapet Tibber, kan Clas Ohlsons kunder redusere eget strømforbruk.

For første gang blir Tibbers digitale strømbesparende løsninger for hjemmet tilgjengelig i butikk og skal selges i Clas Ohlsons 90 butikker over hele landet. Tidligere har Tibbers produkter kun vært mulig å kjøpe i Tibbers egen nettbutikk, ifølge en pressemelding fra Clas Ohlson.

– Ved å samarbeide med Clas Ohlson får vi et unikt distribusjonsnett som gjør at vi når ut til flere og øker tilgjengeligheten på våre produkter. Vårt produkt er relativt nytt på markedet og flere trenger hjelp for å ta det i bruk. Hos Clas Ohlson kan kundene nå få hjelp og veiledning av flinke folk på en annen måte enn vi har kunnet tilby tidligere, sier Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber, i meldingen.

I første omgang er det produktene Tibber Pulse og Sensibo Sky som blir tilgjengelig i Clas Ohlsons butikker og nettbutikk. Tibber Pulse er en måler som viser folks strømforbruk i sanntid, så man til enhver tid kan ha kontroll over det. Sensibo Sky er en smart-termostat for varmepumper som hjelper med å varme opp når strømprisene er lavest, og som gjør det mulig å styre varmepumpen gjennom mobilen. 

Tibber har siden oppstarten i 2016 hatt rask vekst. Hovedveksten kommer fra å være et strømselskap, men siden lanseringen av nettbutikken i 2018 har også den blitt en viktig del av selskapet.