ABB i Norge leverer komplette og integrerte løsninger for automatisering, dynamisk posisjonering og kraft til Japans første jack-up havvindinstallasjonsfartøy (Ill. Shimizu Corp.).

I Japan bygges det første selvhevende installasjonsfartøyet for havvind. ABB i Norge leverer kraft- og styringssystemene.

  • Tekst logo
  • Tore Halvorsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Spesialfartøyet på 28 000 bruttotonn bygges av Japan Marine United Corp. for Shimizu Corp. og skal leveres i 2022. Det 142 meter lange skipet får verdens største løfte- og bærekapasitet for et vindturbin-installasjonsfartøy, ifølge en pressemelding fra ABB. Ved hjelp av 2500 tonns kran, med en maksimal løftehøyde på 158 meter, vil skipet...
Artikkelen er 101 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.