Foto: HB&IB/Panoramio.com

OED står fast på eierskapsbegrensningene om at kun offentlige aktører får eie stor vannkraft.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
I Norge er det kun offentlige aktører som kan eie storskala vannkraftverk, private aktører og utlendinger får kun eie opptil en tredel av et verk. Musken Senter AS, eid av private samiske interesser, gikk nylig i et brev hardt ut mot norske myndigheter og krevde at samer, foretak eller bestemte sammenslutninger som...
Artikkelen er 81 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.