Foto: Øyvind Lie

En av deltagerne på årets Produksjonstekniske konferanse (PTK), som ble arrangert i Trondheim 2.-4. mars, er blitt syk av koronasvirus.

Konferansen samlet mer enn 400 deltagere på Clarion Hotel Trondheim, og mandag kom prøvesvarene som viser at en av deltagerne på årets PTK har testet positivt på COVID-19.

Vedkommende ble syk under konferansen og reiste deretter hjem, opplyses det i en melding som arrangøren Energi Norge har sendt til alle som deltok på konferansen. 

– Selv om det nå er gått 14 dager siden konferansen fant sted, ønsker vi å informere alle som var til stede om denne mulige smittekilden. Vedkommende har vært i karantene etter konferansen og arbeidsgiveren har tatt de nødvendige forholdsregler, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i en melding på organisasjonens nettside.

Av personvernhensyn oppgir Energi Norge ikke navn på deltakeren eller arbeidsgiveren. Andre som er blitt syke etter konferansen, anbefales i meldingen å følge råd fra helsemyndighetene.

Energi Norge besluttet én uke etter PTK å avlyse eller utsette alle større konferanser denne våren. Siden er også øvrige arrangementer og møter blitt utsatt eller omgjort til videomøter, opplyses det i meldingen.