børs
Kraftbørsen Nord Pool på Lysaker. Arkivfoto: Nord Pool/Ilja Hendel
Foto: Nord Pool/Ilja Hendel

NVE har vedtatt at Nord Pool AS og European Market Coupling Operator AS er en del av Kraftforsyningens beredskapsorganisasjon (KBO).

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Selskapenes arbeid med å sette pris og volum, som gir likevekt mellom tilbud og etterspørsel av kraft, er viktig for systemdriften. – I det norske kraftsystemet  har markedsplassen vesentlig betydning for forsyningssikkerheten. Nord Pool AS og European Market Coupling Operator AS er derfor nå en del av beredskapsarbeidet i kraftforsyningen sier...
Artikkelen er 123 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.