Rivingen av Inkoo kullkraftverk markerer slutten på en epoke i finsk industrihistorie.
Foto: Fortum

Inkoo, det siste kullkraftverk i Finland i ordinær drift, og Nordens største, er revet.

  • Tekst logo
  • Tore Halvorsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Rivingen av Inkoos kullkraftverk, som var Nordens største, er et godt eksempel på materialgjenvinning. Over 90 prosent av alt rivingsmateriell planlegges resirkulert. Det teknologiske utstyret kommer til videre anvendelse i Fortums egne kraftverk, eller blir solgt som reservedeler til andre kraftprodusenter, ifølge en pressemelding fra Fortum. Fortum har som mål å «resirkulere»...
Artikkelen er 100 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.