norned
Fra leggingen av NorNed-kabelen (700 MW) mellom Norge og Nederland. Foto: Statnett
Foto: Statnett

Kritiske til NVEs reguleringsforslag.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
I NVEs vurdering av NorthConnects søknad om å bygge en kabel på 1400 MW mellom Norge og Skottland, foreslår direktoratet at kabelen overdras til Statnett vederlagsfritt etter 25 år. Det er ikke eierne av kabelprosjektet enig i.
Artikkelen er 36 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.