Alt er klart for bygging av Haram vindkraftverk, men nå kan korona-krisen stikke kjepper i hjulene for ferdigstillelse innen fristen for grønne sertifikater.
Foto: Zephyr

Korona-krisen stikker kjepper i hjulene for byggestart av Haram vindkraftverk. Likevel mener utbygger Zephyr at ferdigstillelse er mulig innen sertifikatfristen.

  • Tore Halvorsen

Vindkraftverket i Haram kommune, som tirsdag fikk endelig klarsignal fra OED, var opprinnelig planlagt ferdigstilt i løpet av inneværende år. Nå ser Zephyr for seg at korona-situasjonen vil medføre en forsinkelse på mellom et halvt og et helt år. Som kjent utløper fristen for elsertifikater 31.12.21, som fortsatt vil være romslig i forhold til ferdigstillelse....
Artikkelen er 87 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.