I september i fjor ble turbinen til Reinåa kraftverk løftet på plass og støpt ned (bildet). I sommer skal kraftverket settes i drift.
Foto: Clemens Kraft

– Normalt har det vært rolig på vinteren. Men vi har opplevd både to og tre flommer, sier prosjektleder Viggo Olsen i Clemens Kraft.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

Reinåa i Meråker kommune øst for Trondheim er et samarbeidsprosjekt mellom Clemens Kraft (65 %) og Meråker Bruk (35 %). Nå er turbin installert og støpt ned, og stasjonen er på plass. Generatoren skal løftes inn gjennom taket i mars eller april. Kraftverket skal etter planen settes i drift i...
Artikkelen er 615 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.