Foto: Øyvind Lie

«Kundene opplever mange nettselskaper som byråkratiske og lite serviceinnstilte», ifølge ny rapport.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

I en rapport Reguleringsmyndigheten for Energi i NVE (RME) har bestilt av Menon Economics og Copenhagen Economics, går det blant annet fram at kundene opplever at nettselskapene ofte er opptatt av hva reguleringen krever av dem, og i mindre grad hva kundene etterspør. Når det gjelder tilkobling er det spesielt aktører som...
Artikkelen er 103 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..