Lyse-sjef Eimund Nygaard tror de fleste i kraftbransjen ønsker å ta samfunnsansvar og holde hjulene gang ved å ha jevn aktivitet.
Foto: Lyse

Koronakrise og kortsiktig kraftpriskollaps vil ikke stoppe store vannkraftinvesteringer, tror Eimund Nygaard, som likevel etterlyser endret grunnrenteskatt, NorthConnect-tillatelse og justerte vernekrav.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Korona-viruset har ført til at kraftbransjen har giret ned og konsentrerer seg om forsyningssikkerheten. Vi kan stå foran en skikkelig økonomisk nedtur, og kraftprisen har stupt. Konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse forteller at selskapet på grunn av virussituasjonen akkurat nå ikke gjør på vannnkraftsiden enn det som er absolutt lovpålagt, for eksempel damrehabilitering....
Artikkelen er 672 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.