Dramatisk resultatfall for Vattenfall i første halvår. Foto: Vattenfall

Vattenfall har solgt sin virksomhet innen energileveranser i det britiske husholdningsmarkedet, selskapet iSupplyEnergy, til EDF.

Franske EDF er Storbritannias største produsent av elektrisitet med lavt CO2-innhold, med leveranser som dekker rundt en femtedel av etterspørselen i markedet, og forsyner millioner av kunder med strøm, ifølge en pressemelding fra Vattenfall.

Selskapet som Vattenfall selger til EDF, iSupplyEnergy, har rundt 190.000 kunder, som i tidsrommet april – juni vil bli overført til sin nye eier. iSupplyEnergy er etablert i Bournemouth og har rundt 250 ansatte, opplyses det i meldingen

Vattenfall tok beslutningen om å selge iSupplyEnergy for å fokusere på å utvikle sin virksomhet innen fornybar kraftproduksjon, oppvarming, B2B og distribusjon i Storbritannia.