Johan Flygare er prosjektleder for rivning av de to reaktorene i Studsvik i Sverige.
Foto: Vattenfall

Rivningen av de to Vattenfall-eide forskningsreaktorene i Studsvik i Sverige karakteriseres så langt som vellykket. I slutten av 2020 skal alt radioaktivt materiale være tatt forsvarlig hånd om.

  • Tekst logo
  • Tore Halvorsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Rivningen er så langt gjennomført med vesentlig lavere kostnader sammenlignet med tilsvarende prosjekter internasjonalt, samtidig som den miljømessige måten å håndtere avfallet på har fjernet mye av det radioaktive innholdet. Deler av materialet kan derfor behandles som konvensjonelt avfall, ifølge en pressemelding fra Vattenfall. Erfaringer fra rivningen skal nå benyttes til avvikling...
Artikkelen er 154 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.