Testsenteret for CO2-fangst på Mongstad.
Foto: TCM

Regjeringen foreslår å videreføre støtten til Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM) ut 2023.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Senteret har siden starten i 2012 utviklet, testet og kvalifisert CO2-fangstteknologi. Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM), som ligger i Lindås kommune i Vestland fylke, drives av statsforetaket Gassnova og selskapene Equinor, Shell og Total. Staten og de industrielle selskapene har kommet til enighet om en ny driftsavtale for perioden...
Artikkelen er 245 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.