Målet med FoU-prosjektet, som blant andre Norconsult står bak, er å gjøre det tryggere å være i og i nærheten av vindkraftparker på vinteren.
Foto: Norconsult

Iskast fra vindturbiner kan være farlig. Nå skal et forskningsprosjekt gjøre det tryggere å ferdes i eller i nærheten av vindkraftparker om vinteren.

  • Tekst logo
  • Tore Halvorsen

Et nytt forskningsprosjekt i regi av Norconsult, Meteorologisk institutt, Statnett og Zephyr, skal bidra til mer presise beregninger av risiko for iskast fra vindturbiner. Prosjektet har fått 2,6 millioner kroner i støtte fra Forskningsrådet. Totalbudsjettet er 5,2 millioner kroner. Prosjektet, som løper over tre år, skal være ferdig sent i 2022,...
Artikkelen er 145 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.