Foto: Vattenfall

Samarbeider med Northvolt.

  • Øyvind Lie

Det nye batterilageret Mobile Valtpack skal blant annet erstatte dieselgeneratorer på byggeplasser, skriver Vattenfall i en pressemelding.  Batterieit kan konfigureres for ulike kraftbehov.

– Energilagring gir rask tilgang til strøm når kundene behøver å senke effekttopper eller om kapasiteten i nettet er utilstrekkelig. Batterilagringsløsningen kommer til å tilbys som en del av vårt konsept «Power-as-a-Service», som innebærer at vi leverer en komplett pakke der vi står for investering, eierskap, ansvar og drift av energilageret og håndterer det helt i tråd med kundens spesifikasjon, sier Torbjörn Johansson, som er sjef for Vattenfall Network Solutions Sweden.

En Mobile Voltpack leverer opptil 250 kW effekt med en kapasitet fra 245 kWh til 1225 kWh tilgjengelig energi.