Embretsfoss
Illustrasjonsfoto.
Foto: Tore Halvorsen

Kraftprodusenter kan ta Oslos vannuttak fra Tyrifjorden til retten.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Oslo kommune har fått tillatelse av Norges vassdrags- og energidirektorat til å tappe drikkevann fra Holsfjorden, en arm av Tyrifjorden, i Lier kommune. Uttaket vil være på 0,6-0,7 kubikkmeter per sekund ved normal drift, når vannbehandlingsanlegget ved Maridalsvannet i Oslo er i normal drift. Når Tyrifjorden skal brukes som reservevannkilde,...
Artikkelen er 716 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.