Trollheim kraftverk
Kongen i statsråd har vedtatt at Trollheim kraftverk i Surnadal i Møre og Romsdal fortsatt får drive effektkjøring.
Foto: Peltoman/Wikimedia Commons

Statnett må kanskje kjøpe dyr nedregulering fra Smøla vindpark isteden.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

I revisjonen av konsesjonsvilkårene for laksevassdraget Surna (Folla-Vindøla-utbyggingen) har NVE anbefalt flere tiltak for å bedre forholdene for fiskebestandene. Blant tiltakene er redusert effektkjøring i Trollheim kraftverk. I et innspill advarer Statnett mot tapet av fleksibilitet dette vil gi i Trollheim kraftverk (126 MW) i Surnadal kommune i Møre og...
Artikkelen er 814 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.