Godfarfoss
Skisse av Godfarfoss kraftverk. Foto: Glitre Energi

Får ytelse på 9,9 MVA og unngår grunnrenteskatt.

  • Øyvind Lie

Eierne av Godfarfoss Kraft AS har blitt enige om å realisere utbyggingen av et nytt kraftverk i Godfarfossen øverst i Numedalslågen. Kraftverket vil få en ytelse 9,9 MVA, rett under grensen for grunnrenteskatt på 10 megavoltampere. Verket får en årsproduksjon på 39,4 GWh og en slukeevne på 32 m3/s, opplyser...
Artikkelen er 157 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..