Farsund lufthavn
Det kan bli datasenter på Lista flyplass (bildet) med uttak av 200 MW.
Foto: Bjoertvedt/Wikimedia Commons

Vil bygge datasenter på inntil 200 MW på flyplass i Agder.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Lista Renewable Energy Park (Lista REP) ønsker å bygge datasenter med uttak på opptil 200 MW på tomten til Lista flyplass i Farsund kommune i Agder. Nå har NVE gitt konsesjon til nettilknytningen. NVE har gitt tillatelse til å bygge og drive to ca. 9,75 km lange jordkabler fra Alcoa på...
Artikkelen er 182 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.