Reinsfors dam
Reinforsen kraftverk i Rana i Nordland. Foto: Statkraft
Foto: Statkraft

94 prosent av strømforbruket ble fornybart, varedeklarasjonen viser 10 prosent.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

NVE lanserte mandag sin «klimadeklarasjon» for fysisk levert strøm i 2019. Beregningen tar utgangspunkt i innenlandsk årlig kraftproduksjon, men tar også hensyn til at Norge utveksler strøm med landene rundt oss og inkluderer også klimagassutslipp fra produksjon av importert strøm. Ifølge beregningen kom 87 prosent av den fysisk leverte strømmen i...
Artikkelen er 352 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.