foss
Illustrasjonsfoto
Foto: Agder Energi

Skal være på plass på nyåret 2021.

  • Øyvind Lie

Denne høsten starter arbeidet med å oppdatere bransjenormen som ble utarbeidet i 2007, skriver Energi Norge i en melding på sin nettside.

En ny bransjenorm bør være på plass på nyåret 2021, skriver organisasjonen.

Markedsføringsloven setter klare krav til hvordan en strømleverandør kan markedsføre og kommunisere opprinnelsesmerket strøm. Energi Norge og Forbrukertilsynet, tidligere Forbrukerombudet, fikk i 2007 på plass en bransjenorm for opprinnelsesgaranterte kraftavtaler.

Den skulle stimulere til en positiv utvikling av markedet for opprinnelsesgarantert kraft ved å påse at markedsføring og verifikasjon av opprinnelsesgaranterte kraftavtaler var korrekt og dekkende. Energi Norge ønsker nå å oppdatere denne bransjenormen, både i innhold og format.

– Opprinnelsesmerket strøm er viktigere enn noen gang. I 2019 ble det solgt 5 TWh eller 20 prosent mer opprinnelsesmerket strøm i Norge enn i 2018. Det er helt nødvendig at strømleverandørene markedsfører og kommuniserer disse strømproduktene enhetlig og korrekt, sier rådgiver Lars Ragnar Solberg i Energi Norge i meldingen.

Energi Norge har nedsatt en prosjektgruppe med en rekke strømleverandører og kraftprodusenter som skal delta i arbeidet.