Solpark i Egypt.
Foto: Scatec Solar

Venter 24-dobling av sol og 7-dobling av vind.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Statkrafts globale Lavutslippsscenario, som lanseres onsdag, skal være et optimistisk, men realistisk scenario for en global energiomstilling fra i dag til 2050. Scenarioet forutsetter ifølge Statkraft at politikk, marked og teknologi trekker i samme retning. Statkraft har i sitt arbeid lagt til grunn at den globale økonomien vil være svekket...
Artikkelen er 364 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.