ubalanse lite høyt
Statnetts nye prognose for kortsiktig ubalanse bidrar til at kraftsystemet kan styres uten at operatøren alene må ta alle valg.

Bruker maskinlæring til å lage prognoser for kortsiktige ubalanser.

Fram til nå er det operatørene som har sørget for balanse mellom forbruk og produksjon for å holde frekvensen på 50 hertz, men de har hatt lite systemstøtte for å avgjøre hvor mye regulerkraft de skal bestille. Dette gjør Statnett noe med, gjennom prosjektet Impala. Det er navnet på en...
Artikkelen er 861 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.