Holen kraftverk i Luster innerst i Sognefjorden ble fullprofilboret med tunnelboremaskin.
Foto: Svein Martin Kvalvaag/Robbins

Småkraftutbyggere kan spare på å fullprofilbore enda mindre tunneler enn før.

  • Atle Abelsen

Både miljø, tid og penger kan småkraftutbyggere spare på å fullprofilbore enda mindre tunneler enn tidligere. I Luster i Sogn er Norges hittil minste vannkrafttunnel boret med en mini-TBM. Tunnelboremaskiner (TBM) har hittil ikke vært vanlig å bruke i småkraftprosjekter. Der det har vært aktuelt å drive tunnel, gjør man...
Artikkelen er 1243 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.