leiråga
Stasjonsbygningen til Øvre Leiråga sto ferdig allerede før jul 2019. Likevel er ikke testperioden over, verken her eller i søsterkraftverket Nedre Leiråga noen hundre meter nedenfor i Leiråga-elva.
Foto: Arne Forbord

Mo Industripark skulle ferdigstilt de allerede kraftig forsinkede kraftverkene Øvre og Nedre Leiråga i september. Det har de ikke klart.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Det er Mo Industripark AS (MIP) sitt datterselskap MIP Miljøkraft som er utbygger av de to småkraftverkene Øvre og Nedre Leiråga i Rana kommune i Nordland. Prosjektene hadde i utgangspunktet et budsjett på rundt 200 millioner kroner. Etter kraftige forsinkelser blant annet på grunn av uvanlig krevende vinterforhold, skulle disse...
Artikkelen er 628 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.