Inntak Ritaelva
Ritaelva har fått et coandainntak i prefabrikkert polyetylen, levert av Haplast etter design fra Hywer. Foto: Nordkraft

Rasfare og krevende adkomst førte til at Nordkraft forsøker en ny løsning på inntaket til to småkraftverk i Ullsfjord.

  • Atle Abelsen

Dette skal være første gang en utbygger bruker en prefabrikkert, rørbasert løsning av polyetylen (PE) på et inntak til et kraftverk. Leverandøren Hywer har lang erfaring i å produsere vannkummer og tanker til forsyningsanlegg av PE-plast, og har også levert en litt annen design i PE til blant annet Kupe...
Artikkelen er 941 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..